Mitt 2014

Yaaas nu kör vi det här igen. Mitt 2014 i ett inlägg. (varit tvungen att läsa gamla inlägg för att komma ihåg allt men oooops)
 
JANUARI bestod av läxor, stress och gymnasieval. Ärligt talat tyckte jag nog det var rätt kul att få välja vad jag ville läsa i skolan själv. Det var ju ett lätt enkelt val för mig. Var bombsäker sedan långt innan på att det var Estetik Media jag ville gå.
Gjorde en 2014 burk, som höll ända till september, tror jag måste göra ett nytt försök i år och hålla det hela året.
Jag fick också hem min kamerablixt som jag beställt, blev kär och är fortfarande helt förälskad! Ett av mina bästa köp absolut!
Marre sov över här nån natt när jag var ensam i huset, vi bestämde oss för att vaka av någon sjuk anledning, vi bestämde oss klockan fem för att det sög och gick och lade oss haha!
Sedan var jag i poikki en hel del, umgicks med Jordan. Jag och pappa var runt flera helger i rad för att fota olika delar av Kiruna tillsammans. Vi var ute sex på morgonen vissa dagar och överlevde - 40 grader. Vi fick iaf några bra bilder och det var rätt kul!
 
 
FEBRUARI var en rätt seg månad. Umgicks med lite kompisar här och där, spenderade förmiddagen av alla hjärtans dag med Agnes, Vilma och Marre, kvällen spenderades ensam. Det enda godiset jag fick var det jag övertalade mamma att köpa till mig. Jag är ett ensamt litet barn. Resten av månaden bestod av Peter Pan, The Vampire Diaries, nutella, prov, läxor och en massa andra filmer.
 
 
MARS spenderades också mycket i poikki då vi hade sportlov då. Åkte till Luleå över en helg med familjen vilket som då var rätt kul pga miljöombytet. Småshoppade och bara umgicks med familjen och så.
Jag och resten av niorna på min skola tog också den där skidresan till Kebnekaise fjällstation. Det var något av det jobbigaste jag någonsin har gjort. Ingenting jag vill göra om haha! Snöstorm nästan hela vägen. Alltså det var hemskt. Man ska fan inte klaga på att det snöar och blåser om man inte har varit med om den upplevelsen. Det var nästan omöjligt att ta sig fram.
Det var iaf kul att vara där och ångrar ändå inte att jag följde med. Hade rätt kul ändå. :)
 
 
APRIL var en underbar månad från början till slut. Den började med att jag en morgon väcktes av min mamma som bad mig att gå ner till köket vars jag möttes av utskrivna flygbiljetter till New York! Det är inte många gånger jag blivit lika glad över ett par papperslappar som då! Åh kan vi spola tillbaka tiden lite haha?
Några dagar senare så kom mina kusiner till staden! Och det är inte ofta jag får se de tre kusinerna då de bor på andra sidan Sverige så att ha dom här var galet kul! Sedan kom även Erika! Erika bor i Stockholm därför ser jag inte henne så ofta heller. Hon var här och fick stå ut med mig i en vecka. Åkte en hel del skoter under det lovet, drog till Narvik med familjen (och Erika då) en dag bara för att.
Sedan var det dags för min födelsedag som vi firade några dagar efter med släkten. April var helt enkelt en jättebra månad och hade jag kunnat så hade jag gärna återupplevt den haha!
 
 
MAJ bestod av lite småresor här och där. Drog iväg på KU läger (Kyrkans Unga och nej vi bad inte hela lägret). Var faktiskt riktigt kul! Bodde under, ja under, någon läskig kyrka vilket som gjorde att det var iskallt på nätterna och jag var livrädd för spöken så jag tvingade Hanna att dela luftmadrass med mig hela den helgen.
Vi drog runt på stan och gick på bio och så och det var verkligen jättekul att vara i Umeå då jag verkligen gillar den staden!
Sedan drog jag till Gällivare över dagen med mamma en dag också då hon hade några ärenden där eller vad man nu ska säga. Jag gillar inte alls Gällivar lika mycket.
Vi började åka till stugan igen i maj vilket som alltid är mysigt. Annars umgicks jag väl mest med mina kompisar och var - chocken där - i poikki. Jag och Lovisa bestämde oss för att ha "picknik" på min altan en dag, det var inte precis varmt ute så det var en lite dålig idé kanske men vi hade iaf chokladbollar. :)
 
 
JUNI kan vi också lägga in i en av mina favoritmånader på det här året. Avslutade nian med grundenten (nästan som en bal för alla er som inte bor i Kiruna och blir lite smått förvirrade nu). Det gör mig lite ledsen att tänka på att jag knappt sett någon av mina gamla vänner efter den dagen.
Hur som helst så började jag och Marre lovet med One Direction konserterna. Båda var ju sjukt grymma men andra slog ju allt då vi stod längst fram kan fortfarande inte fatta det! Längst fram vid stängslet! Shit alltså! Galet grymt var det och det bästa var ju att Louis stod rakt framför mig lite för många gånger för min mentala hälsa.
Jag och Marre drog runt i Stockholm lite med min familj några dagar och sedan drog jag hem för att åka raka vägen till Nikka på ett konfirmationsläger där jag skulle vara ledare. Var faktiskt riktigt kul och har många bra minnen därifrån. Ärligt talat så var nog det roligare än mitt eget konfaläger. Ooops. Hade jag bott kvar i Kiruna hade jag utan tvekan varit kvar i KU och varit ledare ett år till.
Fick under lägret också reda på att mina föräldrar skaffat lägenhet i Luleå och jag blev så galet glad men samtidigt så galet nervös så att jag inte ens kan beskriva det i ord.
 
 
JULI var den bästa månaden på hela året och jag har nog aldrig varit så lycklig och upplevt så många saker som då.
Månaden började med två veckor i poikki med bad i lillsjön och en massa vattenkrig. Det var en perfekt start på den månaden.
Sedan kom 14 juli och jag och min familj satte oss på ett plan till Arlanda. Dagen efter det landade vi i New York. New York är den coolaste staden jag varit i och jag längtar tillbaka hela tiden. Det går inte en timme utan att jag tänker på staden (utan att överdriva jag har blivit besatt). 
Mitt favoritminne därifrån är nog när vi åkte till frihetsgudinnan och jag såg Manhattan bli mindre och mindre. Jag kommer ihåg att jag tänkte att det såg ut som en leksaksstad. När man var i vattnet så kunde man verkligen se hur otroligt höga byggnaderna var. Det var något av det coolaste jag har varit med om haha!
Som om resan inte var nog bra då så drog vi till Florida åtta dagar senare, i Florida var vi och shoppade i affärerna bakom affären rätt ofta, badade i poolen och åkte runt till parker som Sea World och Disney World som var lite av en barndomsdröm som gick i uppfyllelse för mig. Det var som att kliva rakt in i en sagovärld.
 
 
AUGUSTI började med några dagar i Miami som avslut på vår USA resa. Flygturen hem därifrån var ett helvete. Började må svindåligt och kände mig spyfärdig och allt redan innan vi gick på planet. Grät i nästan en halvtimma på planet för att jag blev så stressad. Så det blev 12 och en halvtimmars helvete för mig med massor av byten och ja, det var inte en bra dag. 
När vi var hemma från USA resan + en vecka i stugan som vi tog för att varva ner så blev det bara stress för mig. Jag hade 5 dagar på mig att packa allt och säga hejdå till alla innan jag drog till Luleå för att flytta in i lägenheten. 
Jag ser ju alla människor jag saknar mest rätt ofta tack och lov. Att säga hejdå till mina vänner här var riktigt hemskt, när Tuollatjejerna gick hem så började jag gråta och efter det så gick det inte att sluta. Stod med Wilma och Lovisa utanför mitt hus och smågrät i säkert en timma haha!
Vi skulle ju ändå träffas veckan efter det visste jag ju men jag var ändå jätteledsen.
Efter det spenderade jag en dag i poikki, gick runt och pratade med Jordan en massa och var mest småledsen hela dagen. Tillslut var vi också tvugna att säga hejdå och sedan var det dags att flytta.
Det var en riktigt jobbig upplevelse faktiskt, ångrar det ju inte alls nu men då ville jag bara hem haha! Mamma och pappa och Melvin var där med mig första veckan, hjälpte mig att få i ordning lägenheten och så. Sedan åkte mamma hem och det blev ett till hejdå, följt av pappa och Melvin några dagar efter då jag började gråta igen.
Första skoldagara var svinjobbiga då jag inte hade hunnit få några kompisar än. Men mitt lilla kompisgäng från stan kom för att hälsa på över helgen innan de också började skolan vilket som såklart var svinkul!
När skolan sedan började veckan därefter så träffade jag ju Elin och vi lärde känna varandra och jag kände att jag kom in i klassen mer, pratade med mer människor och det hela kändes lite lättare.
Och nu har jag ju så galet underbara vänner i Luleå så vad fanns det att oroa sig för egentligen? 
 
 
I SEPTEMBER tog jag inte en enda bild med systemkameran. Den blev väl lite borglömd då. Spenderade den månaden med att umgås med folk från klassen och så. Lära känna dom och så, fast det kändes på något sätt som om vi kände varandra sedan innan så just "lära känna" delen behövdes typ inte.
Var runt på stan en hel del i september och fikade iaf. 
I september började mitt pendlande på riktigt också, vissa helger drog jag till stugan och andra till Kiruna. Det var väldigt skönt iaf för jag kände att jag behövde träffa min familj så ofta som möjligt då och det känner jag väl fortfarande. :)
 
 
OKTOBER var som alla andra månader det här året grymt. 
Elin sovde över här för första gången, jag lyckades tvinga ut Selina på en photoshoot med mig (woop). Var hem och umgicks med mina vänner och Jordan. Var i stugan och fotade en hel del.
Höstlovet påbörjades med en Halloweenfest med resten av ES-ettorna vilket som var svinkul! 
Jag och Elin köpte biljetter till sommarens One Direction konsert. Early Entry biljetter (så man får gå in och ställa sig på parkettplatserna tidigare än de andra med parkett), vilket som känns sjuuuukt! Vi kommer ha det så galet kul!
 
 
NOVEMBER bestod av en massa fotografering. Vi gick igenom fotostudion i skolan och fick använda den, några dagar efter bokade jag och mediabarnen (Poy, Ellen och Maja) studion och var där i några timmar.
Annars såg månaden ut som de tidigare, umgicks med kompisarna, pendlade mellan Kiruna och Luleå varje helg osv.
I november började det närma sig jul också och jag var så galet taggad att jag höll på att dö av längtan!
 
 
DECEMBER har varit en jättemysig månad! Började den med pepparkaksbak här hemma, lyssnade på en massa julmusik och så. Hade också en liten jul med mine Luleåvänner. Jag och Ellen snodde fotostudion än en gång också haha!
Jullovet började med mamma i Luleå vilket som var jättemysigt, sedan drog vi till Kiruna och jag har verkligen haft en jättemysig jul. 
Resten av lovet har jag spenderat med familjen, vännerna och Jordan.
 
2014 har verkligen varit det bästa året hittills och det känns som att jag har fått ut allt av det. Finns inte mycket som hade kunnat göra året bättre så jag känner mig rätt redo för att 2015 ska börja. :)
 
 
 
 
Mitt år  /  20  Kommentarer