Från en helg i stugan

 
 
Saknar vår stuga väldigt mycket just nu, var ju faktiskt där förra månaden över dagen, men jag längtar verkligen till påsken då vi mest troligt kommer stanna där i en helg, alltså ni ser ju hur magiskt det ser ut liksom!
 
Arkivbilder  /  19  Kommentarer

Två saker jag tänker på

 
Filmformatskameror är så jäkla läskiga.
Den här terminen så har vi bara tre fotoprojekt och de alla är på filmformatskameror. Det är så otroligt läskigt alltså hihi! Jag tycker det är superkul och spännande på ett sätt, men de är ju så förvirrande? Och det faktum att jag inte har någon aning om hur bilderna kommer att se ut? Tänk så har jag tagit världens kassaste bilder som är helt överexponerade? Idag var jag ute med Julia på Portobello Beach och fotade med en Bronica 645, och samtidigt som det var väldigt spännande så hade jag ju verkligen ingen aning om vad jag gjorde. På onsdag ska vi framkalla bilderna i ett darkroom, är uppriktigt sagt livrädd! Ingen aning om hur man går till väga haha! Så jag kommer mest troligt förstöra allt med fingeravtryck och råka exponera filmrullen till ljus innan jag hällt i alla kemikalier. Eller så kommer jag inte lyckas få ut filmen från kameran ordentligt, bara den processen är ju skrämmande! Nej usch och fy hihi! Kommer hur resultatet än blir scanna in bilderna och visa upp här på bloggen sedan!
 
 
Är otroligt less på människor som inte tänker på att de är andra på gatan än dem 
Läs turister. Haha nej men jag och min älskade pojkvän bor ju på Royal Mile så de går ju inte att undvika, och jag börjar bli gaaalet less. Alltså de är ju alltid ivägen? Bara idag har jag varit tvungen att kliva ut på bilvägen för att komma förbi ett gäng turister med resväskor som liksom bara blockade vägen? Försökte inte ens kliva åt sidan, de tittade bara på mig. Idag gick ett par in i mig också? In? I? Mig? De ändrade riktning helt plötsligt och höll på att knuffa ut mig på gatan? Alltså? Folk är så otroligt söliga också så det är omöjligt att ta sig fram i hyfsat bra tempo och det är alltid något jävla tåg av turister som blockar vägen när! jag! bara! vill! ta! mig! hem! Och prata inte om alla gånger då folk stannar upp mitt i allt för att ta en bild? Och blir irriterad för att jag går förbi deras kamera och förstör deras kassa bild (som de fotograferar med kameran på auto och blixt) ärligt talat: LÅT MIG BARA TA MIG TILL BUSSEN SÅ JAG HINNER TILL SKOLAN I TID. Nej nästa år ska jag absolut inte undra några omständigheter what so ever, bo mitt i centrum. 
 
Övrigt  /  10  Kommentarer

Fyra till ett

 
Fyra bra saker:
 
1. Jag har ÄNTLIGEN kommit in i en rutin med gymmet. Det går så bra nu att jag faktiskt är rädd att ta en vilodag för att jag ska tappa det, är inne på mitt sjätte riktigt BRA pass i rad nu, är väl kanske dags att vila men det är ju så himla kul!
 
2. Jag har haft rätt roliga utgångar på senaste tiden, har inte velat gå hem förrän det börjat bli morgon, har skrattat och dansat som en galning, helt underbart!
 
3. Jag har mått väldigt bra de senaste dagarna. Har som jag skrev tidigare mått dåligt en längre tid nu så riktigt bra dagar är rätt sällsynta, men när de väl är här så är de helt underbara och jag älskar livet i de stunderna!
 
4. Vinter OS! Älskar skidåkning och tycker det är sååå spännande att följa! Kalla är ju min idol alltså! 
 
 
Tre saker jag vill: 
 
1. Fotografera mer, det har glidit åt sidan på sista tiden :(
 
2. Kramas med min mamma haha, blir lite mammig och avis när jag ser på alla familjer som är ute på stan tillsammans!
 
3. Flytta ut ur denna lägenhet, är så less på den!
 
 
Två tips: 
 
1. Planera. Gud vad det hjälper mig i livet just nu. Skriver ner exakt allt jag ska göra varje dag, det är så skönt att slippa gå runt med det i huvudet! Och så får jag det faktiskt gjort när jag skrivit ner det någonstans, då känns det som att det verkligen måste göras!
 
2. Promenader är allt - alltså så fort du mår lite dåligt, gå ut på en promenad, det är så himla bra för själen!
 
 
En sak jag ska göra:
 
1. Äta chips med dipp, är sjukt sugen på det just nu! (Finns inge dipp i Skottland så jag köpte med mig typ 20 stycken från Sverige hihi)
 
 
Listor  /  21  Kommentarer