Mitt år 2016

 
6e årsresumen! Gaaalet!
Det här året har varit det värsta året jag någonsin har varit med om. Det har varit många tårar och mycket sorg för mig och min familj men jag har ändå fått uppleva en hel del roliga saker det här året också!
 
 
I januari var jag rätt mycket i Kiruna trots att jag egentligen bor i Luleå haha. Jag fotade lite fast det var iskallt ute och var i Poikkijärvi som vanligt. Vi firade in Poys födelsedag med en liten överraskning innan skolan och drog iväg henne på hotellfrukost. Det var såååå mysigt! Hoppas vi hinner med något sånt igen innan vi tar studenten. Jag började också jobba på mitt största fotoprojekt hittills som var lite sagoinspirerat. Bilderna jag tog där är fortfarande några av de jag är stoltast över. Lyckades även få ett A på den uppgiften så kan inte säga att den blev någonting annat än lyckad hihi!
 
 
Under februari så bokade jag och Maja resan till USA! Ett av mina bästa beslut det här året måste jag säga. Jag jobbade ännu mer på mitt fotoprojekt, umgicks med kompisarna och allt det där vanliga. (Alltså det stör mig hur otroligt dåligt inklippt vargen är på den där bilden, gör om gör rätt???)
 
 
I mars hade vi både påsklov och sportlov. Båda loven spenderade jag mest tid i Poikki med släkten. På sportlovet drog jag och Ellen till Björkis och åkte slalom en dag, superkul men hjälp vad ont i benen man har efteråt alltså. Det blev mycket skoter under mars förstås, så mycket att jag hade konstant värk i både ben och händer och luktade bensin typ dygnet runt. Detta berodde mycket på att mamma och pappa spontanköpt en ny skoter så vi numera har två skotrar. Vilket betyder att eftersom att inte Melvin har skoterkort och mamma är rätt ointresserad av att köra så har jag i princip en skoter för mig själv !!!!!!! Åh och jag jobbade mer på sagoprojektet.
 
 
Under april blev det ännu mer skoter, förstås. Vi drog på en liten påsktripp till Junis där vi har vår sommarstuga vilket var jättemysigt, vi spenderade hela dagarna även där med att köra skoter och kvällarna och eftermiddagarna med att bara dra oss runt i stugan. Vi återupplevde också sjuuukaste norrskenet, det största jag sett på flera år faktiskt. De dagarna hade jag gärna velat återuppleva! Ett annat otroligt fint minne jag har från april är mitt 18-årsfirande i Poikki. Nu såhär efteråt inser jag ju hur ansträngande det måste ha varit för farmor, men då visste ju ingen av oss att hon var sjuk. Jag sade iaf åt farmor att jag inte ville bli bortglömd i år, eftersom att jag ändå fyllde 18 så ville jag liksom att det skulle vara en stor grej. Så hela släkten samlades i farmor och farfars hus, farmor beställde hem min favorittårta (!!!!!) och hela släkten var där och allt var precis som det skulle vara. Min sista födelsedag med farmor blev helt perfekt ♥
Min riktiga 18-årsdag var jättefin också, det var ju mitt i en skolvecka så mamma och pappa kom till Luleå för att vara med mig, jag fick otroligt fina presenter på morgonen och efter skolan så drog jag, Poy, Ellen och Maja och fikade. På kvällen gick jag och familjen ut på O'learys och åt och bowlade, så himla mysigt alltså. Till helgen så hade jag ju min första utgång också hihi! Kanske också något att minnas!
Sista april så sket jag dock i allt Valborgsfirande och tog en ordentlig sista skotertur till fjällen med familjen och släkten! Är så glad att jag gjorde det faktiskt för det var sååå kul och sååå läskigt (det var en omständig väg att köra alltså, över öppet vatten och allt). Men ett minne för livet!
 
 
Maj var en aktiv månad för mig. Elin gav mig en jättefin födelsedagspresent, en weekend till Umeå! Hon hade precis tagit sitt körkort så vi åkte på roadtrip till Umeå där hon bjöd mig på två hotellnätter, kan man ha en bättre vän? Tror ej det. Alla behöver en Elin i sitt liv ♥ Där shoppade vi, mös på och gick ut en kväll, också ett av mina finare minnen från 2016!
Jag tog steget och klippte av mitt hår också! Jag har haft långt hår sedan fyran och var den där tjejen som grät hos frisören när hon toppade för mycket, så att klippa upp det till axlarna var ett jättestort steg för mig men gud så jag älskar att ha kort hår! (Även om det inte är så kort längre)
Det blev några stugbesök under månaden och även en trip till Stockholm/Västerås!!! I Stockholm träffade jag Erika för första gången på två år vilket var jättekul! Och i Västerås överraskade min familj mina kusiner genom att dyka upp på deras konfirmation (som de hade gjort för mig hihi). Det var jättekul att få hälsa på hos dem och farmor och farfar var också där för det så det var verkligen en jättekul helg!
Jag, Ellen och Maja hade några picknicks också och allt var jättebra!
 
 
Juni var den bästa månaden i år, utan tvekan! Den började med att jag var i Poikkijärvi och bara var med farmor, vi pratade och bara var. Nu såhär efteråt är jag så himla glad att jag tog tiden och gjorde det. Fast egentligen är inte det så konstigt, jag har alltid prioriterat Poikkijärvi över nästan allt, vad som hade varit mer konstigt var om jag inte gjorde det. Men detta var som sagt extra viktigt för det var sista gången jag såg farmor när hon var sig själv. 
Under juni tog Jordan studenten så jag var såklart i Kiruna för att fira det. Och sedan bar det av till USA på språkresa.
Jag har tjatat om USA om och om igen på bloggen så ni vet nog vid det här laget hur många fina vänner jag fick och vilka coola ställen jag fick besöka. Varje dag var ett äventyr och gud så kul jag hade! Mina favoritställen som vi besökte i juni var absolut Las Vegas och Grand Canyon! Där fick jag även uppleva den absolut sjukaste grejen jag har gjort i hela mitt liv: Åka helikopter över Grand Canyon!
 
 
I juli fortsatte resan i USA. Vi firade fourth of july, besökte en massa coola städer, campade, mös på, upplevde New York och hade det bara jättebra. Vi åkte river-rafting en dag också vilket är på plats nummer två efter helikopterturen som "det coolaste och läskigaste jag har gjort i hela mitt liv". Vår båt tippade till och med över. Helt galet haha! Det var otroligt jobbigt att säga hejdå till alla vänner man hade fått, det blev många tårar.
Efter det var jag på Hamnfestivalen i Luleå med mina vänner och sedan blev det några veckors avkoppling i stugan med mamma och pappa. 
Det var dock i slutet av juli när allt skulle lugna ned sig som allt drog igång. Farmor hade cancer och hon var döende. Det är den svåraste tid jag någonsin varit med om. 
 
 
Augusti är den värsta månaden jag någonsin varit med om i hela mitt liv. Jag tog inte en enda bild med systemkameran den månaden därav bristen på bilder.
Farmor hade precis fått läkarbekräftelse på att hon hade cancer och det gick bara utför varje dag. Under tiden jobbade jag i Kiruna medan hon var på sjukhus i Luleå och hade därför inte möjlighet att träffa henne. Det var verkligen otroligt jobbigt för mig och jag var arg och ledsen hela tiden.
Jag hann träffa henne två gånger efter det att hon fick cancer innan hon gick bort.
Men jag var också den sista anhöriga att få träffa henne. Jag åkte in till henne två dagar innan hon gick bort och var där med henne i flera timmar. Vi pratade om allt, allt vi gjort tillsammans, allt vi ville göra tillsammans. Allt. Ni måste förstå att jag och min farmor stod varandra så otroligt nära. Farmor var den första jag åkte till när någonting gick fel. Farmor var den jag saknade när jag var ute och reste och den jag saknade under skolveckorna i Luleå. När jag var hos henne den gången visste jag inte att jag aldrig skulle få se henne igen. Vi kramades, vi sade att vi älskade varandra sedan gick jag. Jag var den sista att få krama farmor innan hon slöt sina ögon. Det är rätt tungt att bära på, men på samma gång är jag tacksam över det.
Farmor gick bort den 27e augusti. Och efter det har jag fortfarande inte riktigt återhämtat mig.
 
 
September handlade mest om att försöka gå vidare. Jag fotograferade ingenting då heller. Jag sjukanmälde mig från skolan och åkte hem till Kiruna. Jag har inte många minnen från september. Jag höll mig mest till familjen. Begravningen är mitt starkaste minne från den månaden. Den var jättefin, det var verkligen farmor över det hela, men det var tungt och så mycket jobbigare än jag någonsin hade kunnat tro.
I slutet av september bokade jag och Elin vår resa till Paris i alla fall, nu är det bara några månader kvar innan vi åker också!
 
 
I oktober höll jag mig borta från Kiruna. Jag var i skolan i Luleå, var i stugan och drog till Göteborg med Maja över en helg. Vi träffade tjejerna från språkresan igen, det var verkligen en jättemysig helg med favoriterna! I slutet av oktober gick jag, Maja och Ellen ut för att fira Halloween också.
 
 
November började med ett lov. Jag passade på att träffa lite kompisar då, det hände inget jättespeciellt under det lovet. Under mitten av november påbörjade jag och Elin julen (galet tidigt alltså), vi julbakade och pyntade i min lägenhet.
Familjen bokade även en resa till Prag som vi åker iväg på snart, snart, snart!! Tagg, tagg, tagg! 
Jag, Melvin och Jordan var och julpyntade hos farfar till första advent som vanligt.
 
 
December har varit en rätt så bra månad. Jag älskar ju julen så jag har tagit vara på månaden fullt ut. 
Det har blivit en massa mys med kompisarna, en massa jobb på mitt gymnasiearbete och så har jag och Maja fotat ett skoluppträdande en kväll också. Hemma förberredde vi julen med julbak, julpynt och annat mysigt. Jag fick en jättefin julafton och under de andra dagarna på lovet så har jag hunnit träffa några av mina vänner här i Kiruna som jag ser lite för sällan. 
 
Och nu då? Idag ska jag ut för att fira nyår och sedan drar 2017 igång på bästa möjliga sätt. Men det får ni höra mer om när det väl är dags.
2016 har som sagt varit ett jobbigt år. Men samtidigt har jag fått uppleva en massa roliga saker som jag förut bara kunnat drömma om. 
Nu är jag redo att säga hejdå till 2016 och påbörja 2017 och hoppas på att det blir ett bättre år.
 
Gott nytt år alla!
 
Mitt år  /  32  Kommentarer