Mitt 2015

Orkar ni läsa igenom det här så får ni en stor applåd. Jag gör egentligen mest det här inlägget för min skull, det är rätt kul att gå tillbaka och se på alla bilder och läsa alla inlägg och se vad 2015 har varit för år för mig. :) Jag tror det är 5e året jag gör det här inlägget nu.
 
 
2015 började rätt segt. Inget händer någonsin i januari för mig. Jag umgicks en massa med mina vänner, hade en massa sleepovers och andra terminen i skolan drog igång. 
 
 
Min fotografering existerade inte ens under februari. Jag pendlade hur som helst mellan Kiruna och Luleå, umgicks en massa med kompisarna och hade ännu mer sleepovers. Jag tror Ellen sov över hos mig minst en gång i veckan hela den terminen haha! Något som faktiskt hände i februari var att jag skaffade ett gymkort så det var väl där någonstans mina tidiga morgonar på gymmet drog igång. Jordan var och hälsade på hos mig i Luleå över någon helg också.
 
 
I mars fick vi sportlov och jag drog till Kiruna. Jag och Vilma gick på en massa kurser och lyckades tillslut få varsitt skoterkort (yay) Jag, Vilma, Agnes och Nora drog till Björkliden över en dag och åkte en massa slalom och hade det bra. Det blev en till slalomdag för mig (i en betydligt mindre backe) när skolan hade friluftsdag när skolan drog igång igen. 
På helgerna började släkten dra sig mot grustaget i poikki igen vilket som innebär en massa, massa skoter och grillning när jag var i Kiruna. (För mig var det mest skoter) 
 
 
April bestod av ännu mer skoter och grillning, jag och tjejerna firade in Elins födelsedag med middag och bowling och min födelsedag firade de genom att låsa in mig i min egen garderob. Jag firade även en liten födelsedag med familjen innan jag drog tillbaka till Luleå en helg. Jag fick världens bästa present av mina föräldrar (en resa till London!!) inget kunde riktigt slå det. 
Jag och Ellen fick en kväll för oss att cykla runt i Luleå så vi cyklade runt i de olika bostadsområdena i typ tre timmar. Galna. 
I april öppnade vi även stugan för sommaren så det började spenderas lite helger där också.
 
 
I maj drog jag och tjejerna till Piteå för att gå på havsbadet. På kvällen åkte jag och Maja vidare hem till Elin i Pålsträsk för att spendera natten där.
Maj bestod mycket av bröllopsplaner, dekorationer och tillslut så gifte sig mamma och pappa. Det var verkligen en jättebra dag, de var så otroligt fina båda två, jag fick leka både brudtärna och fotograf, hela släkten var där och till och med Wilma och Lovisa var där och hjälpte till haha, jättekul helt enkelt.
Och som att den månaden inte var bra nog så packade vi väskorna och flög till Turkiet för att spendera en vecka där.
Jag tror faktiskt att maj var min favoritmånad i år. Det hände så mycket roligt och jag var på så bra humör hela den månaden.
 
 
Juni inleddes med att jag dansade runt i 50-tals kläder inför större delen av ettan på estet, det blev ännu mer sleepovers, jag och Ellen upptäckte lite mer av Luleå (det var typ vår grej i ettan). Jag och Ellen drog även iväg till Haparanda bara sådär när vi var lediga från skolan en dag. Vi var runt på IKEA och alla de affärerna runt omkring. Det var jättemysigt, jag ska tvinga henne att göra det med mig igen. Sedan sade vi hejdå till skolan över sommaren och hade helt plötsligt gått ut ettan.
Jag och Elin drog iväg till Göteborg för att gå på One Direction konserten. Vi klamrade oss fast vid stängslen och stod längst fram än en gång. (Bästa alltsååååå)
När jag kom tillbaka till Kiruna drog jag iväg på Kirunafestivalen med både mina Kirunavänner och några Luleåvänner. 
 
 
I juli var jag några veckor i stugan innan min och Jordans familj drog på Pajala marknad tillsammans. Några dagar in på månaden tog mitt sommarlov slut och resten av sommaren bestod för mig mest av jobb, jobb och mera jobb. Eftermiddagarna spenderade jag i lillsjön med Jordan och tillslut så släpade sig släkten från Surahammar hit lagom till Biggan och Håkans bröllop (där jag än en gång fick leka fotograf). Något annat som hände när alla mina kusiner för en gångs skull befann sig i samma stad var att jag badade med alla kläderna på. Det var kallt och väldigt väldigt omständigt.
Sista veckan i juli böt jag sommarjobb också och gick från att jobba på ett café till att spendera större delen av mina dagar på en kyrkogård. Inte roligaste kanske, jag hann iaf lyssna igenom en jävla massa podcaster.
 
 
Augusti bestod av ungefär två veckor på kyrkogården innan jag fick en sista veckas sommarlov. Jag och min familj packade genast ihop väskorna för att åka till London. London var den bästa delen av det här året, de fyra dagarna var de absolut bästa för mig. Jag njöt av varje minut och eftersom att vi redan varit i London en gång förut (mina föräldrar två eh) så var det ingen stress alls. Vi gick runt i Hyde Park lite när vi kände för det, sprang omkring på Oxford Street och Piccadilly Circus, promenerade längs Themsen, London var ungefär enda gången jag faktiskt inte fröst under hela sommaren och allt var bara underbart. Innan vi åkte till London sade jag även hejdå till Kiruna och "flyttade tillbaka" till Luleå inför skolstarten.
Skolan drog igång igen och jag spenderade de första veckorna av skolåret med att umgås med Maja, Ellen och Poy typ varje dag. Vi brukar umgås mycket i normala fall men det där var brutalt. Vi var tvugna att bestämma dagar då vi inte skulle träffas (och så träffades vi ändå).
 
 
September bestod av gym, skola och att umgås med tjejerna i Luleå typ hela tiden. Jag började pendla mellan Kiruna och Luleå igen och allt var som vanligt. Jag tror ingenting speciellt alls hände under den månaden.
 
 
Oktober var bara en förlängning på september, det var en rätt ointressant månad det också. Det var en rätt kaotisk månad faktiskt, det hände en hel del dåliga saker samtidigt som det hände en hel del bra. Det är svårt att beskriva oktober egentligen. Jag fotograferade en hel del iaf.
 
 
Jag körde igång julen redan i november. Jag börjar alltid för tidigt vilket slutar med att jag förlorar mina julkänslor för tidigt men det gör egentligen inte så mycket. Förutom att förbereda inför julen så gick jag jämt omkring med hörlurarna i öronen och lyssnade på One Directions nya album, jag umgicks en massa med kompisarna och började jobba på Kulturens Hus i Luleå så jag spenderade en del eftermiddagar och helgdagar i november där. Min fotografering led en hel del i november och det var inte många gånger jag plockade upp kameran den månaden. (Och när jag väl fotade så var det tydligen i svartvitt????)
 
 
December började med att vi hade vår redovisning i estetisk kommunikation då jag, Maja, Astrid och Johannes dansade Mean Girls dansen, det var svinkul trots att vi antagligen gjorde bort oss rätt mycket. Större delen av december har jag trots skolan spenderat hemma i Kiruna. Jag har haft en jättemysig jul trots att julafton inte blev helt lyckad för mig. Jag, Ellen och Maja hann till och med ännu en liten resa till Piteå för att gå på havsbadet (igen för vi är töntar). December var en rätt bra avslut på det här året.
 
2015 har varit ett fantastiskt år på sitt sätt och jag har hunnit uppleva så mycket. Men på sätt och vis så har det också kännts som en enda stor förberedelse inför 2016. Jag tror det beror mycket på att jag jobbat så mycket (och knappt hade något sommarlov) 2015 kommer inte i närheten av 2014 som varit mitt bästa år hittills men det har ändå varit ett bra år. Höjdpunkten var definitivt de 4 dagarna i London.
 
Nu håller jag bara tummarna för att 2016 blir så fantastiskt som jag hoppas att det ska bli! 
Mitt år  /  26  Kommentarer

2015

Gjorde du någonting 2015 som du aldrig gjort förut?
Jag började gymma och extrajobba
 
Genomdrev du en stor förändring?
Det kan jag inte säga nej, min stora förändring skedde nog i slutet av 2014 när jag fick lära mig vad ansvar var men år 2015 tycker jag inte att någonting förändrats så mycket. 
 
Vilket datum från 2015 kommer du alltid minnas? 
Det enda jag kan komma på just nu är typ 16 maj eftersom att mamma och pappa gifte sig då. 
 
 
Vilka länder besökte du?
Turkiet och Storbritannien
 
Bästa köpet?
Oj, alltså jag har ingen aning, jag har hållt i pengarna rätt hårt i år eftersom att jag sparar ihop till min och Majas resa. Så jag har inte köpt någonting "stort" om man säger så.
 
Gjorde någonting dig riktigt glad? 
Att få gå på så många (två) bröllop, One Direction konserten, att jag rest en del trots allt
 
 
Saknar du någonting under 2015 som du vill ha 2016?
En pojkvän typ haha. Ett ordentligt sommarlov också, jag jobbade bort hela sommaren, det var inte så kul
 
Vad önskar du att du gjorde mer? 
Tog vara på tiden kanske (????)
 
Vad önskar du att du gjorde mindre?
Stressade, har typ stressat bort halva året
 
 
Favoritserie? 
Förutom Friends så har nog Once Upon A Time varit en favorit för mig i år.
 
Bästa boken du läste i år? 
Jag kommer knappt ihåg vad jag läst för böcker, alla blandas typ ihop till en och samma efter ett tag. Fangirl och If I Stay var väl två bra böcker.
 
Sämsta boken du läste i år? 
I'll give you the sun och Lola and the boy next door. (Läser mest engelska böcker för att bra svenska böcker typ aldrig finns i pocket)
 
 
 
Största musikaliska upptäckten?
Typ att jag numera har några The Beatles låtar på min spellista (???)
 
Var var din största framgång på jobbet 2015?
Att jag har jobbat så pass mycket som jag gjort i år
 
Största framgång på det privata planet?
Jag vågar göra saker och prata med människor och ta för mig på ett sätt jag aldrig gjort förut
 
 
 
Var du gladare eller ledsnare jämfört med tidigare år?
Måste nog säga ledsnare, 2014 var mitt bästa år, det var då allt hände. 2015 har varit mer stress för mig.
 
Vad spenderade du mest pengar på?
MAT
 
Något du önskade dig och fick? 
En resa, sjukaste födelsedagspresenten någonsin alltid.
 
 
Något du önskade och inte fick?
En pojkvän, haha nej men jag kan inte komma på någonting just nu faktiskt. 
 
Vad fick dig att må bra?
Att resa <333 Åh alltså det är ju typ ett beroende. 
 
Vem saknade du? 
Min familj
 
 
Bästa nya människorna du träffade? 
I år har jag inte träffat så många nya människor som jag faktiskt bildat en "relation" med
 
Mest stolt över?
Att jag nu bott i Luleå i över ett år och är jättenöjd med det, jag älskar att bo själv och bestämma över mig själv, jag trivs superbra i Luleå och allt bara rullar på
 
Högsta önskan just nu?
Att 2016 blir ett sånt grymt år som jag planerat att det ska bli
 
 
Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Jag tänker göra allt jag själv känner att jag vill göra och jag tänker inte hålla tillbaka
Mitt år  /  42  Kommentarer

Ugly christmas sweater

Varför kunde jag inte rikta blixten liiite högre upp så att det inte studsade i håret??? Ingen vet.
 
Fick tröjan i julklapp av min kära bror (fast det var såklart mamma som köpte den) och jag verkligen älskar den. Så himla mysig. Har ju velat ha en sån sedan förra året. 
Nu börjar bildbristen här på bloggen komma tillbaka, jag får lite panik av det. Har ingen fotolust alls just nu heller.
 
Igår var jag till poikki med familjen igen. Jag var för trött och seg för att gå över till Jordan så jag satt bara inne hos farmor och farfar. Jag vet inte riktigt vad som händer med min dygnsrytm under det här lovet, jag sover så jäkla konstigt.
På kvällen var jag iaf med Ellen i några timmar och sedan fortsatte jag bara att vara lat.
Foto - Vardag  /  49  Kommentarer