Mitt 2015

Orkar ni läsa igenom det här så får ni en stor applåd. Jag gör egentligen mest det här inlägget för min skull, det är rätt kul att gå tillbaka och se på alla bilder och läsa alla inlägg och se vad 2015 har varit för år för mig. :) Jag tror det är 5e året jag gör det här inlägget nu.
 
 
2015 började rätt segt. Inget händer någonsin i januari för mig. Jag umgicks en massa med mina vänner, hade en massa sleepovers och andra terminen i skolan drog igång. 
 
 
Min fotografering existerade inte ens under februari. Jag pendlade hur som helst mellan Kiruna och Luleå, umgicks en massa med kompisarna och hade ännu mer sleepovers. Jag tror Ellen sov över hos mig minst en gång i veckan hela den terminen haha! Något som faktiskt hände i februari var att jag skaffade ett gymkort så det var väl där någonstans mina tidiga morgonar på gymmet drog igång. Jordan var och hälsade på hos mig i Luleå över någon helg också.
 
 
I mars fick vi sportlov och jag drog till Kiruna. Jag och Vilma gick på en massa kurser och lyckades tillslut få varsitt skoterkort (yay) Jag, Vilma, Agnes och Nora drog till Björkliden över en dag och åkte en massa slalom och hade det bra. Det blev en till slalomdag för mig (i en betydligt mindre backe) när skolan hade friluftsdag när skolan drog igång igen. 
På helgerna började släkten dra sig mot grustaget i poikki igen vilket som innebär en massa, massa skoter och grillning när jag var i Kiruna. (För mig var det mest skoter) 
 
 
April bestod av ännu mer skoter och grillning, jag och tjejerna firade in Elins födelsedag med middag och bowling och min födelsedag firade de genom att låsa in mig i min egen garderob. Jag firade även en liten födelsedag med familjen innan jag drog tillbaka till Luleå en helg. Jag fick världens bästa present av mina föräldrar (en resa till London!!) inget kunde riktigt slå det. 
Jag och Ellen fick en kväll för oss att cykla runt i Luleå så vi cyklade runt i de olika bostadsområdena i typ tre timmar. Galna. 
I april öppnade vi även stugan för sommaren så det började spenderas lite helger där också.
 
 
I maj drog jag och tjejerna till Piteå för att gå på havsbadet. På kvällen åkte jag och Maja vidare hem till Elin i Pålsträsk för att spendera natten där.
Maj bestod mycket av bröllopsplaner, dekorationer och tillslut så gifte sig mamma och pappa. Det var verkligen en jättebra dag, de var så otroligt fina båda två, jag fick leka både brudtärna och fotograf, hela släkten var där och till och med Wilma och Lovisa var där och hjälpte till haha, jättekul helt enkelt.
Och som att den månaden inte var bra nog så packade vi väskorna och flög till Turkiet för att spendera en vecka där.
Jag tror faktiskt att maj var min favoritmånad i år. Det hände så mycket roligt och jag var på så bra humör hela den månaden.
 
 
Juni inleddes med att jag dansade runt i 50-tals kläder inför större delen av ettan på estet, det blev ännu mer sleepovers, jag och Ellen upptäckte lite mer av Luleå (det var typ vår grej i ettan). Jag och Ellen drog även iväg till Haparanda bara sådär när vi var lediga från skolan en dag. Vi var runt på IKEA och alla de affärerna runt omkring. Det var jättemysigt, jag ska tvinga henne att göra det med mig igen. Sedan sade vi hejdå till skolan över sommaren och hade helt plötsligt gått ut ettan.
Jag och Elin drog iväg till Göteborg för att gå på One Direction konserten. Vi klamrade oss fast vid stängslen och stod längst fram än en gång. (Bästa alltsååååå)
När jag kom tillbaka till Kiruna drog jag iväg på Kirunafestivalen med både mina Kirunavänner och några Luleåvänner. 
 
 
I juli var jag några veckor i stugan innan min och Jordans familj drog på Pajala marknad tillsammans. Några dagar in på månaden tog mitt sommarlov slut och resten av sommaren bestod för mig mest av jobb, jobb och mera jobb. Eftermiddagarna spenderade jag i lillsjön med Jordan och tillslut så släpade sig släkten från Surahammar hit lagom till Biggan och Håkans bröllop (där jag än en gång fick leka fotograf). Något annat som hände när alla mina kusiner för en gångs skull befann sig i samma stad var att jag badade med alla kläderna på. Det var kallt och väldigt väldigt omständigt.
Sista veckan i juli böt jag sommarjobb också och gick från att jobba på ett café till att spendera större delen av mina dagar på en kyrkogård. Inte roligaste kanske, jag hann iaf lyssna igenom en jävla massa podcaster.
 
 
Augusti bestod av ungefär två veckor på kyrkogården innan jag fick en sista veckas sommarlov. Jag och min familj packade genast ihop väskorna för att åka till London. London var den bästa delen av det här året, de fyra dagarna var de absolut bästa för mig. Jag njöt av varje minut och eftersom att vi redan varit i London en gång förut (mina föräldrar två eh) så var det ingen stress alls. Vi gick runt i Hyde Park lite när vi kände för det, sprang omkring på Oxford Street och Piccadilly Circus, promenerade längs Themsen, London var ungefär enda gången jag faktiskt inte fröst under hela sommaren och allt var bara underbart. Innan vi åkte till London sade jag även hejdå till Kiruna och "flyttade tillbaka" till Luleå inför skolstarten.
Skolan drog igång igen och jag spenderade de första veckorna av skolåret med att umgås med Maja, Ellen och Poy typ varje dag. Vi brukar umgås mycket i normala fall men det där var brutalt. Vi var tvugna att bestämma dagar då vi inte skulle träffas (och så träffades vi ändå).
 
 
September bestod av gym, skola och att umgås med tjejerna i Luleå typ hela tiden. Jag började pendla mellan Kiruna och Luleå igen och allt var som vanligt. Jag tror ingenting speciellt alls hände under den månaden.
 
 
Oktober var bara en förlängning på september, det var en rätt ointressant månad det också. Det var en rätt kaotisk månad faktiskt, det hände en hel del dåliga saker samtidigt som det hände en hel del bra. Det är svårt att beskriva oktober egentligen. Jag fotograferade en hel del iaf.
 
 
Jag körde igång julen redan i november. Jag börjar alltid för tidigt vilket slutar med att jag förlorar mina julkänslor för tidigt men det gör egentligen inte så mycket. Förutom att förbereda inför julen så gick jag jämt omkring med hörlurarna i öronen och lyssnade på One Directions nya album, jag umgicks en massa med kompisarna och började jobba på Kulturens Hus i Luleå så jag spenderade en del eftermiddagar och helgdagar i november där. Min fotografering led en hel del i november och det var inte många gånger jag plockade upp kameran den månaden. (Och när jag väl fotade så var det tydligen i svartvitt????)
 
 
December började med att vi hade vår redovisning i estetisk kommunikation då jag, Maja, Astrid och Johannes dansade Mean Girls dansen, det var svinkul trots att vi antagligen gjorde bort oss rätt mycket. Större delen av december har jag trots skolan spenderat hemma i Kiruna. Jag har haft en jättemysig jul trots att julafton inte blev helt lyckad för mig. Jag, Ellen och Maja hann till och med ännu en liten resa till Piteå för att gå på havsbadet (igen för vi är töntar). December var en rätt bra avslut på det här året.
 
2015 har varit ett fantastiskt år på sitt sätt och jag har hunnit uppleva så mycket. Men på sätt och vis så har det också kännts som en enda stor förberedelse inför 2016. Jag tror det beror mycket på att jag jobbat så mycket (och knappt hade något sommarlov) 2015 kommer inte i närheten av 2014 som varit mitt bästa år hittills men det har ändå varit ett bra år. Höjdpunkten var definitivt de 4 dagarna i London.
 
Nu håller jag bara tummarna för att 2016 blir så fantastiskt som jag hoppas att det ska bli! 
Mitt år  /  26  Kommentarer