Mitt 2014

Yaaas nu kör vi det här igen. Mitt 2014 i ett inlägg. (varit tvungen att läsa gamla inlägg för att komma ihåg allt men oooops)
 
JANUARI bestod av läxor, stress och gymnasieval. Ärligt talat tyckte jag nog det var rätt kul att få välja vad jag ville läsa i skolan själv. Det var ju ett lätt enkelt val för mig. Var bombsäker sedan långt innan på att det var Estetik Media jag ville gå.
Gjorde en 2014 burk, som höll ända till september, tror jag måste göra ett nytt försök i år och hålla det hela året.
Jag fick också hem min kamerablixt som jag beställt, blev kär och är fortfarande helt förälskad! Ett av mina bästa köp absolut!
Marre sov över här nån natt när jag var ensam i huset, vi bestämde oss för att vaka av någon sjuk anledning, vi bestämde oss klockan fem för att det sög och gick och lade oss haha!
Sedan var jag i poikki en hel del, umgicks med Jordan. Jag och pappa var runt flera helger i rad för att fota olika delar av Kiruna tillsammans. Vi var ute sex på morgonen vissa dagar och överlevde - 40 grader. Vi fick iaf några bra bilder och det var rätt kul!
 
 
FEBRUARI var en rätt seg månad. Umgicks med lite kompisar här och där, spenderade förmiddagen av alla hjärtans dag med Agnes, Vilma och Marre, kvällen spenderades ensam. Det enda godiset jag fick var det jag övertalade mamma att köpa till mig. Jag är ett ensamt litet barn. Resten av månaden bestod av Peter Pan, The Vampire Diaries, nutella, prov, läxor och en massa andra filmer.
 
 
MARS spenderades också mycket i poikki då vi hade sportlov då. Åkte till Luleå över en helg med familjen vilket som då var rätt kul pga miljöombytet. Småshoppade och bara umgicks med familjen och så.
Jag och resten av niorna på min skola tog också den där skidresan till Kebnekaise fjällstation. Det var något av det jobbigaste jag någonsin har gjort. Ingenting jag vill göra om haha! Snöstorm nästan hela vägen. Alltså det var hemskt. Man ska fan inte klaga på att det snöar och blåser om man inte har varit med om den upplevelsen. Det var nästan omöjligt att ta sig fram.
Det var iaf kul att vara där och ångrar ändå inte att jag följde med. Hade rätt kul ändå. :)
 
 
APRIL var en underbar månad från början till slut. Den började med att jag en morgon väcktes av min mamma som bad mig att gå ner till köket vars jag möttes av utskrivna flygbiljetter till New York! Det är inte många gånger jag blivit lika glad över ett par papperslappar som då! Åh kan vi spola tillbaka tiden lite haha?
Några dagar senare så kom mina kusiner till staden! Och det är inte ofta jag får se de tre kusinerna då de bor på andra sidan Sverige så att ha dom här var galet kul! Sedan kom även Erika! Erika bor i Stockholm därför ser jag inte henne så ofta heller. Hon var här och fick stå ut med mig i en vecka. Åkte en hel del skoter under det lovet, drog till Narvik med familjen (och Erika då) en dag bara för att.
Sedan var det dags för min födelsedag som vi firade några dagar efter med släkten. April var helt enkelt en jättebra månad och hade jag kunnat så hade jag gärna återupplevt den haha!
 
 
MAJ bestod av lite småresor här och där. Drog iväg på KU läger (Kyrkans Unga och nej vi bad inte hela lägret). Var faktiskt riktigt kul! Bodde under, ja under, någon läskig kyrka vilket som gjorde att det var iskallt på nätterna och jag var livrädd för spöken så jag tvingade Hanna att dela luftmadrass med mig hela den helgen.
Vi drog runt på stan och gick på bio och så och det var verkligen jättekul att vara i Umeå då jag verkligen gillar den staden!
Sedan drog jag till Gällivare över dagen med mamma en dag också då hon hade några ärenden där eller vad man nu ska säga. Jag gillar inte alls Gällivar lika mycket.
Vi började åka till stugan igen i maj vilket som alltid är mysigt. Annars umgicks jag väl mest med mina kompisar och var - chocken där - i poikki. Jag och Lovisa bestämde oss för att ha "picknik" på min altan en dag, det var inte precis varmt ute så det var en lite dålig idé kanske men vi hade iaf chokladbollar. :)
 
 
JUNI kan vi också lägga in i en av mina favoritmånader på det här året. Avslutade nian med grundenten (nästan som en bal för alla er som inte bor i Kiruna och blir lite smått förvirrade nu). Det gör mig lite ledsen att tänka på att jag knappt sett någon av mina gamla vänner efter den dagen.
Hur som helst så började jag och Marre lovet med One Direction konserterna. Båda var ju sjukt grymma men andra slog ju allt då vi stod längst fram kan fortfarande inte fatta det! Längst fram vid stängslet! Shit alltså! Galet grymt var det och det bästa var ju att Louis stod rakt framför mig lite för många gånger för min mentala hälsa.
Jag och Marre drog runt i Stockholm lite med min familj några dagar och sedan drog jag hem för att åka raka vägen till Nikka på ett konfirmationsläger där jag skulle vara ledare. Var faktiskt riktigt kul och har många bra minnen därifrån. Ärligt talat så var nog det roligare än mitt eget konfaläger. Ooops. Hade jag bott kvar i Kiruna hade jag utan tvekan varit kvar i KU och varit ledare ett år till.
Fick under lägret också reda på att mina föräldrar skaffat lägenhet i Luleå och jag blev så galet glad men samtidigt så galet nervös så att jag inte ens kan beskriva det i ord.
 
 
JULI var den bästa månaden på hela året och jag har nog aldrig varit så lycklig och upplevt så många saker som då.
Månaden började med två veckor i poikki med bad i lillsjön och en massa vattenkrig. Det var en perfekt start på den månaden.
Sedan kom 14 juli och jag och min familj satte oss på ett plan till Arlanda. Dagen efter det landade vi i New York. New York är den coolaste staden jag varit i och jag längtar tillbaka hela tiden. Det går inte en timme utan att jag tänker på staden (utan att överdriva jag har blivit besatt). 
Mitt favoritminne därifrån är nog när vi åkte till frihetsgudinnan och jag såg Manhattan bli mindre och mindre. Jag kommer ihåg att jag tänkte att det såg ut som en leksaksstad. När man var i vattnet så kunde man verkligen se hur otroligt höga byggnaderna var. Det var något av det coolaste jag har varit med om haha!
Som om resan inte var nog bra då så drog vi till Florida åtta dagar senare, i Florida var vi och shoppade i affärerna bakom affären rätt ofta, badade i poolen och åkte runt till parker som Sea World och Disney World som var lite av en barndomsdröm som gick i uppfyllelse för mig. Det var som att kliva rakt in i en sagovärld.
 
 
AUGUSTI började med några dagar i Miami som avslut på vår USA resa. Flygturen hem därifrån var ett helvete. Började må svindåligt och kände mig spyfärdig och allt redan innan vi gick på planet. Grät i nästan en halvtimma på planet för att jag blev så stressad. Så det blev 12 och en halvtimmars helvete för mig med massor av byten och ja, det var inte en bra dag. 
När vi var hemma från USA resan + en vecka i stugan som vi tog för att varva ner så blev det bara stress för mig. Jag hade 5 dagar på mig att packa allt och säga hejdå till alla innan jag drog till Luleå för att flytta in i lägenheten. 
Jag ser ju alla människor jag saknar mest rätt ofta tack och lov. Att säga hejdå till mina vänner här var riktigt hemskt, när Tuollatjejerna gick hem så började jag gråta och efter det så gick det inte att sluta. Stod med Wilma och Lovisa utanför mitt hus och smågrät i säkert en timma haha!
Vi skulle ju ändå träffas veckan efter det visste jag ju men jag var ändå jätteledsen.
Efter det spenderade jag en dag i poikki, gick runt och pratade med Jordan en massa och var mest småledsen hela dagen. Tillslut var vi också tvugna att säga hejdå och sedan var det dags att flytta.
Det var en riktigt jobbig upplevelse faktiskt, ångrar det ju inte alls nu men då ville jag bara hem haha! Mamma och pappa och Melvin var där med mig första veckan, hjälpte mig att få i ordning lägenheten och så. Sedan åkte mamma hem och det blev ett till hejdå, följt av pappa och Melvin några dagar efter då jag började gråta igen.
Första skoldagara var svinjobbiga då jag inte hade hunnit få några kompisar än. Men mitt lilla kompisgäng från stan kom för att hälsa på över helgen innan de också började skolan vilket som såklart var svinkul!
När skolan sedan började veckan därefter så träffade jag ju Elin och vi lärde känna varandra och jag kände att jag kom in i klassen mer, pratade med mer människor och det hela kändes lite lättare.
Och nu har jag ju så galet underbara vänner i Luleå så vad fanns det att oroa sig för egentligen? 
 
 
I SEPTEMBER tog jag inte en enda bild med systemkameran. Den blev väl lite borglömd då. Spenderade den månaden med att umgås med folk från klassen och så. Lära känna dom och så, fast det kändes på något sätt som om vi kände varandra sedan innan så just "lära känna" delen behövdes typ inte.
Var runt på stan en hel del i september och fikade iaf. 
I september började mitt pendlande på riktigt också, vissa helger drog jag till stugan och andra till Kiruna. Det var väldigt skönt iaf för jag kände att jag behövde träffa min familj så ofta som möjligt då och det känner jag väl fortfarande. :)
 
 
OKTOBER var som alla andra månader det här året grymt. 
Elin sovde över här för första gången, jag lyckades tvinga ut Selina på en photoshoot med mig (woop). Var hem och umgicks med mina vänner och Jordan. Var i stugan och fotade en hel del.
Höstlovet påbörjades med en Halloweenfest med resten av ES-ettorna vilket som var svinkul! 
Jag och Elin köpte biljetter till sommarens One Direction konsert. Early Entry biljetter (så man får gå in och ställa sig på parkettplatserna tidigare än de andra med parkett), vilket som känns sjuuuukt! Vi kommer ha det så galet kul!
 
 
NOVEMBER bestod av en massa fotografering. Vi gick igenom fotostudion i skolan och fick använda den, några dagar efter bokade jag och mediabarnen (Poy, Ellen och Maja) studion och var där i några timmar.
Annars såg månaden ut som de tidigare, umgicks med kompisarna, pendlade mellan Kiruna och Luleå varje helg osv.
I november började det närma sig jul också och jag var så galet taggad att jag höll på att dö av längtan!
 
 
DECEMBER har varit en jättemysig månad! Började den med pepparkaksbak här hemma, lyssnade på en massa julmusik och så. Hade också en liten jul med mine Luleåvänner. Jag och Ellen snodde fotostudion än en gång också haha!
Jullovet började med mamma i Luleå vilket som var jättemysigt, sedan drog vi till Kiruna och jag har verkligen haft en jättemysig jul. 
Resten av lovet har jag spenderat med familjen, vännerna och Jordan.
 
2014 har verkligen varit det bästa året hittills och det känns som att jag har fått ut allt av det. Finns inte mycket som hade kunnat göra året bättre så jag känner mig rätt redo för att 2015 ska börja. :)
 
 
 
 
Mitt år  /  20  Kommentarer

En tisdagslista

Har världens brist på inspiration till inlägg så idag får ni ännu en blogglista. 

Hur gammal är du? 16 år 
 

Hur gammal känner du dig? Typ som en tolvåring? 

 

Vad har du gjort i dag? Massor av saker som tolvåringar och yngre brukar göra med Wilma och Lovisa

 

Vilken film såg du senast? Mom's night out eller vad den nu heter, den var faktiskt kul haha!

 

Vilka serier kollar du på nu? Just nu följer jag The Big Bang Theory, The Vampire Diaries, Modern Family och New Girl. Följer Glee och Awkward och några andra serier som har uppehåll justt nu också. Och så sent som förra veckan började jag se på Once Upon A Time.

 

Vem ringde du senast? Alltså vet ni när jag senast ringde någon? 19 december, hur jävla länge sedan är inte det? Det var mamma iaf haha!

 

 
Är du besatt av någonting? Mobilen först och främst.
 

Är du rädd för blod? Tycker det är äckligt men jag är inte rädd för det.

 

Beskriv platsen du befinner dig på just nu? I ett vardagsrum med typ vita väggar, en julgran, en tv, massor av leksaker osv.

 

Nämn tre saker du älskar. Serier, min dator, och eftersom att jag är 1D af så One Direction (ooops tönt)

 

Nämn tre saker du hatar. Osäkerhet, att känna sig utanför, fisar som luktar

 

 

Vad oroar dig? Typ allt

 

Vilken färg är dominerande i din garderob? Svart antar jag
 

När vaknade du i dag? Kring 10 egentligen men råkade somna om 

 

Vilken är din favorithögtid? Julen! Alltså finns det något bättre? Suger att den är över nu.

 

Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? New York pls. Hur coolt hade det inte varit att fira nyår där?!

 

Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? Vet faktiskt inte, kan inte komma på något bara sådär

 

 
Hur vill du tillbringa din pension? Med en man och massa barnbarn som hälsar på. Jag vill vara en sån här farmor som åker utomlands hela tiden också! Bara drar iväg på solsemester helt plötsligt för varför inte? 

Vad lyssnar du på just nu? Girl Almighty och Where Do Broken Hearts go bc 1Daf

 

Har du någon gång brutit ett ben? Näpp

 

Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? 

Mjölk, smör, skinka, riven ost, flytande margarin

 

Vem är din favoritkändis? Alltså förlåt mig för att jag är en sån jävla tönt men Louis Tomlinson. Vissa dagar är det Harry Styles men de flesta så är det Louis Tomlinson. Louis/Harry blir nog mitt svar på det här ändå ... men Louis.

 

Vad är du på för humör just nu? Rätt trött, rätt stressad

 

 

 

Vilka världsdelar har du varit i? Europa och Amerika

 

Snarkar du? Bara när jag är förkyld

 

Hur går du helst klädd? Helst i min oäktta one piece för vem fan orkar med byxor OCH tröja?

 
Vilket stjärntecken är du född i? Oxe/vädur, är född precis på gränsen så det beror på vilken tidning/sida du läser om stjärntecken på. Men oftast är jag en vädur.

 

Vilket är ditt favoritgodis? Choklad

 

Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Det ämnet jag har bäst betyg i som det ser ut nu är nog engelska men mediaämnena är ju myyyycket roligare om man säger så

 

 

Vad har du på dig just nu? Min one piece

 
Vilken är din favoritaffär? Alltså min absoluta favoritaffär om jag får välja vilken som helst är ju forever 21, shoppar aldrig så mycket som jag gör när jag är inne där.

 

Vad har du för storlek i kläder? För det mesta XS, jag är en liten person

 

Vad köpte du senast? Minns inte mjölk säkert

 

Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? Typ datorn, en internetdosa och någon av mina föräldrar, pappa antagligen för mamma skulle nog ha mer panik än jag själv

 

Är du morgon- eller kvällsmänniska? Kvällsmänniska

 

 

 

Senaste filmen du såg på bio? Mockingjay part 1

 

Har du blivit sydd någon gång? Näpp 

 

Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Jag var 6 år gammal, hade precis börjat skolan, lärde mig alfabetet och att läsa, grät och tog med allt jag ägde när det blev brandövning, hade en lillebror som på den tiden var gullig, lekte väl med Barbies, hade ett rosa rum

 

Vad var det sista du åt? Chips

 

Vilken tid är din väckarklocka inställd på? 10.00, vaknar aldrig då men man kan ju försöka

 

Har du något tatuering? Nej tyvärr

 

 
 
När flög du senast? Det var väl hem från USA i somras

 

Vilken är den roligaste träningsformen? Att jogga, om man har bra musik då

 

Har du några husdjur? Nä

 

Vill du gifta dig? Men ja! Har planerat mitt bröllop sedan min faster gifte sig!

 

Vilka är dina största svagheter? Att jag övertänkar allt

 

Har du, eller har haft, något smeknamn? Mina Kirunavänner och föräldrar kallar mig Cello

Vardag  /  9  Kommentarer

2014 lista

På nyårsafton kommer det där vanliga inlägget med hela mitt år upp men jag ville göra den här listan än en gång så varför inte. :)
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag åkte på en resa utanför Europa och flyttade till en annan stad. 
 
Hur har ditt 2014 varit?
Det här sa jag förra året också, men 2014 har varit det bästa året hittills. Har hänt så sjukt mycket det här året, några små drömmar jag har haft har gått i uppfyllelse och så galet mycket har förändrats men för något bättre det senaste halvåret. :)
 
Vilket datum från 2014 kommer du aldrig glömma?
Någon dag kommer jag väl glömma dem men 14 juni (ena One Direction konserten haha) och 15 juli eftersom att det var då vi landade i New York. :)
 
Vad spenderade du mest pengar på?
One Direction biljetter ... igen. Haha!
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
One Direction konserterna och USA resan var väl det som gjorde mig riktigt riktigt lycklig.
 
 
 
Vilka sånger kommer påminna dig om 2014? 
Typ Don't Stop haha! Nördade den hela sommaren.
 
Vem har du umgåts med mest?
Jordan antar jag. :)
 
Vart reste du under 2014?
Stockholm, Nikka om nu det räknas, sedan drog ju jag och min familj till USA - New York, Orlando och Miami, och om Luleå och Kiruna räknas som resor så reser jag mellan de två ställerna rätt så mycket nu för tiden.
 
Är det något du saknar år 2014 och vill ha 2015?
Nån som lagar mat åt mig i Luleå pls.
 
Vad gjorde du på din födelsedag?
Jag fyllde år på något skumt datum i år så vi firade den någon dag efteråt så på min födelsedag gjorde jag inget speciellt. Tror jag umgicks med Jordan haha!
 
 
De bästa nya människorna du träffade? 
Thaestetgirls, Elin, Selina, Maja, Ellen, Poy och Amanda!
 
Vad ser du som den största händelsen det här året? 
Att jag faktiskt flyttade till Luleå trots att jag trodde att jag inte skulle våga eller klara av det. 
 
Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Att jag inte var singel kanske haha!
 
Vad vill du säga till dig själv inför 2015?
Ta vara på allt som händer.
 
Mitt år  /  32  Kommentarer